gelezen boeken
home  terug

2008-12-21 10:44:47
Het pauperparadijs van Suzanna Jansen
Een recensie geschreven door Suzanne.

Een geschiedenisboek, de schrijfster houdt zich redelijk aan de feiten, waardoor het een wat droog boek is geworden. Op zich wel interessant om te lezen over een stuk onbekende geschiedenis uit eigen land, maar het lijkt me vooral interessant als het je eigen familie betreft.

Cijfer: 6.5  

Bezoekersbeoordeling: 3.8  ( gebaseerd op: 409 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2008 |  240 blz. |  978 90 5018 8210 | Er is 1 recensie geschreven door de leesclub. |  En 3 door bezoekers.
Voor het boek Het pauperparadijs zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
21 maart 2009, 18:58
Een bezoekersrecensie geschreven door: Hein van den Heuvel.

Het Pauperparadijs is meer dan een historische roman. Het kan je echt raken als jezelf ervaren hebt wat werkloosheid met je doet. Uitgesloten worden uit de samenleving. En iedereen heeft wel een oplossing. Maar werkt die oplossing ook? In dit boek maakt u kennis met de gedreven en ongeduldige Johannes van den Bosch, die vooruitstrevend is maar onvoldoende draagkracht heeft om zijn plannen ook te doen slagen. De vrije kolonie veranderen in strafkampen en inrichtingen. Wie eenmaal zich vrijwillig heeft opgegeven zal zijn levenlang de gevolgen van de stigmatisering ervaren. vergelijkbaar met banenpoolprojecten en Melkertbanen uit de periode 1990 -2005. Goede bedoelingen die stuk lopen.

Cijfer: 7.5  

10 juni 2010, 16:12
Een bezoekersrecensie geschreven door: piet.

saai boek, maar ja dat is mijn mening. ik moest hem voor school lezen
en kon er echt niet doorkomen. het verhaal boeide me echt niet.
dit is alles wat ik wilde zeggen en ik weet dat andere het wel een goed boek vinden

Cijfer: 2  

19 september 2010, 11:10
Een bezoekersrecensie geschreven door: Marianne Tates.

Het is een geweldig boek dat je meeneemt terug in de tijd. Het geeft een fantastisch beeld over het wel en wee van het dagelijkse leven in Nederland. Het laat zien dat alle voorzieningen die wij nu zo heel gewoon vinden pas na 1900 zijn ingevoerd. In dit geval is \\\"vroeger was alles....\\\" niet beter! Dit boek is dus zeker een aanrader.

Cijfer: 8.5